Renesansni festival 2018.- LABIRINT

Od mnoštvo atraktivnih sadržaja koje nudi Renesansni festival, moći ćete uživati u još jednom, naime Renesansni festival svake godine donosi neke novitete. 
Jedan od ovogodišnjih noviteta biti će pravi pravcati LABIRINT - prvi takav u Hrvatskoj, no to neće biti glavna tema, glavna tema će biti nešto što ni na jednoj Hrvatskoj manifestaciji ne možete vidjeti. 
Dođite i uvjerite se kakvu mističnu tajnu krije te pokušajte izaći iz njegovih naoko jednostavnih ulica i uličica. 
Vidimo se !! 
Foto: Ilustracija


opširnije

Sajam cvijeća 2018

Pozivamo sve zainteresirane obrte, proizvođače, cvjećarske radnje, trgovine i ostale koji se bave uzgojem i prodajom cvijeća i dendrološkog materijala sa područja Koprivničko-križevačke županije i šire da se uključe u tradicionalnu manifestaciju "Sajam cvijeća" koja će se održavati od 27. travnja do 01. svibnja 2018. godine. 
Zainteresirane molimo da se jave u ured Turističke zajednice grada Koprivnice, Trg bana Josipa Jelačića 7 ili na tzg-koprivnica@kc.t-com.hr, najkasnije do 23. travnja.

opširnije

Ribolovci svome gradu 24.-25. ožujka 2018.

PODRAVSKI MOTIVI 2018. (29. lipnja - 01. srpnja)

Kao i Renesansni festival, prošlogodišnji su Podravski motivi imali glavnu temu kojoj je cilj bio osvježenje ove tradicionalne manifestacije, pa je tako tema bila "Med". Ove godine odlučili smo da glavna tema Podravskih motiva 2018. bude "Kopriva". Istina da je kopriva bila glavna tema prošlogodišnjeg Renesansnog festivala, ali smatramo da ovaj jedinstveni turističko - nutricionistički, ljekoviti i ekološki resurs moramo promovirati u svakoj prilici jer je potencijal koprive u poveznici s Koprivnicom izniman. Slikari će se ove godine potruditi i u neka svoja djela uključiti temu koprive.

opširnije

POSJET GRADONAČELNIKA TUZLE Delegaciji iz BiH prezentiran Renesansni festival

Prošli tjedan Koprivnicu je posjetila delegacija na čelu s Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle, trećeg po veličini grada BiH od oko 130 000 stanovnika, a najviše je poznat po eksploataciji soli.


Inicijalni razlog je bio njegova posjeta Zagrebu u vrijeme Markovog sajma koji organizira Turistička zajednica Koprivnice već godinama te je tad prvi put vidio tradicijske obrte po kojima je Koprivnica poznata širom Hrvatske, ali i inozemstva.

Prilikom sadašnjeg posjeta direktor TZ Grada Renato Labazan prezentirao mu je Renesansni festival koji je prerastao u
 jednu od najvećih europskih povijesnih i tradicijskih manifestacija što je uistinu iznenadilo delegaciju iz Tuzle, a posebno su bili iznenađeni jedinstvenim i po njima vrlo kreativnim poklonima od koprive (parfem, praline, čokolada, čaj, rakija, tjestenina, koprivnjaki i krigla).

Na sastanku je direktor TZ i autor Renesansnog festivala pozvan u Tuzlu kako bi svojim savjetima pomogao u osmišljavanju njihove buduće povijesne manifestacije na kojoj bi trebali sudjelovati i naši tradicijski zanatlije i ostali članovi udruge Anno Domini.

KOPRIVNIČKI FAŠNIK 2018.

Pozivamo sve zainteresirane udruge, skupine i ostale vesele ljude da se priključe ovogodišnjem fašniku, prijaviti se možete do 5. veljače u našem uredu (Trg bana J. Jelačića 7). 
Postanite što želite i dođite na najluđi dan u godini !!

ECOTOP 2 - radionica

17.01.2018. godine u Koprivnici u organizaciji Turističke zajednice kao jednog od partnera u projektu ECOTOP 2, održana je radionica na temu Integracije marginaliziranih skupina u eko – turističku ponudu.

Ecotop 2 projekt je financiran iz CBC Interreg programa Mađarska Hrvatska Europske unije i cilj je provesti istraživanja i izraditi studiju o mogućnostima integracije spomenutih skupina.

Projektni partneri uz Koprivnicu su Kapošvar, Zalaegerszeg te Križevci.

Na samoj radionici iznijete su dosadašnje provedene aktivnosti kao i primjeri dobre prakse eko proizvodnje na području naše Županije od strane Grada Koprivnice, tvrtke Pampa tea te Udruge „Roma Korak po korak“.

FAŠNIK 2018.

Pozivamo Vas na ovogodišnji Fašnik u Koprivnici 10.veljače od 11:00h.

Očekuje Vas fašenska povorka ulicama grada, predstavljanje skupina na Zrinskom trgu te nezaobilazno suđenje fašniku. 
Dođite i zabavite se !!

Doček Nove Godine 2018.

Za sve programe posjetiteljima ulaz je slobodan, stoga ako ste u potrazi za zimskom čarolijom, dođite 31. prosinca na Silvestrovo u Koprivnici i doživite nezaboravnu blagdansku avanturu za pamćenje!

opširnije

Zimska škola hrvatskog folklora od 3. do 12. siječnja

Zimska sesija Škole hrvatskog folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika započinje u Koprivnici u srijedu, 3. siječnja, a koju će pohađati više od stotinu plesača, pjevača i svirača tradicijskih glazbala iz zemlje i inozemstva. U intenzivnom cjelodnevnom gotovo dvotjednom programu tako će ljubitelji tradicijske kulture iz domovine i dijaspore vježbati hrvatske narodne plesove i slušati etnološka i etnomuzikološka predavanja u hotelu „Podravina“ do 12. siječnja 2018. 

Završni koncert zimske sesije Matičine Škole hrvatskoga folklora, koji će prezentirati apsolviranu prelijepu plesnu i glazbenu baštinu, polaznici će izvesti pred koprivničkom publikom u Dvorani Domoljub s početkom u 20 sati dana 12. siječnja 2018.opširnije