Country vikend na Šoderici

Ovog petka, 03. kolovoza počinje Country vikend na Šoderici. Očekuje Vas mnogo zabavnih sadržaja i natjecanja, kao što su natjecanje u obaranju ruke, izbor najkaubojke, natjecanje u spremanju kaubojskog graha te natjecanje u spremanju ribe na rašljama. 
Za sve upite i prijave za natjecanja možete se obratiti organizatoru, Turističkoj zajednici Koprivničko-križevačke županije na mail: ured@tz-kckz.com ili putem telefona na broj: 048/624-408.

opširnije

Izmijenjen program 24. Podravskih motiva

PROGRAM 24. PODRAVSKIH MOTIVA

Koprivnica, 29. lipnja – 01. srpnja 2018. godine

opširnije

ECOTOP 2 - Study Tour

Turistička zajednica grada Koprivnice kao partner u projektu ECOTOP 2 proteklih je dana (14. i 15. svibnja) sudjelovala na studijskom putovanju u Baranjskoj županiji u Mađarskoj. Razlog putovanja bio je obilazak ekoturističkih lokaliteta u županiji s ciljem učenja na primjerima dobre prakse ekoturističke ponude. Program je financiran je iz Interreg prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska, a kao što smo ranije najavili projekt ulazi u završnu fazu gdje će završni produkt biti izrada studije o integriranju marginaliziranih skupina u turističku ponudu. Uz Turističku zajednicu grada Koprivnice partneri na projektu su: Visoko gospodarsko učilište Križevci, Županijska gospodarska komora Zala, Somogyi gospodarska komora i Sveučilište u Kapošvaru.

opširnije

ECOTOP 2 - radionica

 Turistička zajednica grada Koprivnice kao partner u projektu ECOTOP 2 jučer je sudjelovala na radionici s ciljem budućeg korištenja dobre prakse ekološke proizvodnje u Mađarskoj, sam program financiran je iz Interreg prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska. Projekt polako ulazi u završnu fazu, a sam cilj projekta je integriranje marginaliziranih skupina u ekoturističku ponudu. Do sada je Turistička zajednica grada Koprivnice provela aktivnosti izrade studije o uključivanju marginaliziranih skupina, radionicu u Koprivnici na kojoj su prezentirani primjeri dobre prakse te nekoliko projektnih sastanaka. Sada nam predstoji studijsko putovanje u Baranju sa Mađarske strane, gdje će se na licu mjesta vidjeti primjeri dobre prakse ekološke proizvodnje u Mađarskoj.

opširnije

Nagrada "Plautila" - Renesanasni festival

Prošli je tjedan na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu, kao što smo najavili, Renesansni festival dobio zlatnu plaketu „Plautilla“ u kategoriji najboljeg turističkog proizvoda – u kvaliteti i kreativnosti interpretacija kulturne i povijesne baštine. Ovu prestižnu nagradu preuzeo je Renato Labazan, direktor TZ-a i autor ove višestruko nagrađivane manifestacije. Iza Koprivnice ostale su neke mnogostruko veće i poznatije destinacije, što daje Renesansnom festivalu još veću težinu u komparaciji s drugim mnogo jačim i bogatijim gradovima i njihovim povijesnim i turističkim manifestacijama.

opširnije

Renesansni festival 2018.- LABIRINT

Od mnoštvo atraktivnih sadržaja koje nudi Renesansni festival, moći ćete uživati u još jednom, naime Renesansni festival svake godine donosi neke novitete. 
Jedan od ovogodišnjih noviteta biti će pravi pravcati LABIRINT - prvi takav u Hrvatskoj, no to neće biti glavna tema, glavna tema će biti nešto što ni na jednoj Hrvatskoj manifestaciji ne možete vidjeti. 
Dođite i uvjerite se kakvu mističnu tajnu krije te pokušajte izaći iz njegovih naoko jednostavnih ulica i uličica. 
Vidimo se !! 
Foto: Ilustracija


opširnije

Sajam cvijeća 2018

Pozivamo sve zainteresirane obrte, proizvođače, cvjećarske radnje, trgovine i ostale koji se bave uzgojem i prodajom cvijeća i dendrološkog materijala sa područja Koprivničko-križevačke županije i šire da se uključe u tradicionalnu manifestaciju "Sajam cvijeća" koja će se održavati od 27. travnja do 01. svibnja 2018. godine. 
Zainteresirane molimo da se jave u ured Turističke zajednice grada Koprivnice, Trg bana Josipa Jelačića 7 ili na tzg-koprivnica@kc.t-com.hr, najkasnije do 23. travnja.

opširnije

PODRAVSKI MOTIVI 2018. (29. lipnja - 01. srpnja)

Kao i Renesansni festival, prošlogodišnji su Podravski motivi imali glavnu temu kojoj je cilj bio osvježenje ove tradicionalne manifestacije, pa je tako tema bila "Med". Ove godine odlučili smo da glavna tema Podravskih motiva 2018. bude "Kopriva". Istina da je kopriva bila glavna tema prošlogodišnjeg Renesansnog festivala, ali smatramo da ovaj jedinstveni turističko - nutricionistički, ljekoviti i ekološki resurs moramo promovirati u svakoj prilici jer je potencijal koprive u poveznici s Koprivnicom izniman. Slikari će se ove godine potruditi i u neka svoja djela uključiti temu koprive.

opširnije

Renesansni festival plijenio magijom

Koprivnički Renesansni festival je u svom 12. izdanju potvrdio status manifestacije s dušom i omiljene obiteljske destinacije. U atraktivnim sadržajima četiri dana uživalo je više od 40 000 posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, a čak 1300 kostimiranih sudionika iz 11 zemalja uložilo je maksimum truda, iskustva i znanja kako bi što vjernije dočarali mistično razdoblje kasnog srednjeg vijeka

opširnije

Renesansni festival trailer

Objavljujemo novi promotivni video Renesansnog festivala.

opširnije