Biciklizam

Kilometri gradskih biciklističkih staza pružaju velike mogućnosti odabira ruta koje garantiraju rekreativnu vožnju. Oldtimer klub „Biciklin“ iz Koprivnice organizira manifestaciju te njihovi članovi voze bicikle stare više od 70 godina. Biciklističke staze u gradu dobro su povezane s prigradskim naseljima, a omogućavaju vožnju cijele dane. 

Među mladom populacijom veoma je popularan urbani biciklizam koja svoje vještine vježbaju na poligonima koji se nalaze u blizini samog centra grada.


Šume Crne gore i Vinice koje se nalaze u neposrednoj blizini grada, omogućuju vožnju po šumskim putevima i singletrack stazama.

U samom centru Grada postavljen je prvi spomenik biciklizmu, a također se može na dva kotača razgledati „muzej“ na otvorenom, sa replikama bicikala – od onog prvog Leonarda da Vincija do današnjih modela.


Drava route i Bilodravska ruta 


Osamdeset kilometara duga nizinska ruta vijuga zajedno s rijekom Dravom ostavljajući bez daha bilo koga tko se odluči na ovakvu avanturu. Ruta prolazi  najzanimljivijim naseljima Podravine, uz brojne rukavce i kanale, a povezana je s međunarodnom biciklističkom rutom sve do Austije. Na nju se veže Bilodravska ruta koja preskače Bilogoru i vodi sve do Dravine veće sestre – rijeke Save.


Web: www.ddc.hr/DDCnoviHorizonti/DravaRoute/