Podravski motivi - 30. lipnja - 02. srpnja 2017

Podravski motivi jedna su od najvećih kulturnih manifestacija ovog dijela Europe u kojoj se prožimlju iznimno atraktivni i posebni sadržaji: sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor, sajam antikviteta i gastronomska ponuda podravskog kraja. U tri dana održavanja posjećuju ih tisuće gostiju.


Sajam naivne umjetnosti – najveći sajam naive na svijetu. U središnjem gradskom parku, tri dana traje velika prodajna izložba naivnog slikarstva na staklu i kiparstva u drvu, a umjetnici demonstriraju svoje vještine na licu mjesta.


Stari obrti -  najveći sajam starih obrta u Europi (preo pedeset). Prikazivanje staih obrta na centralnom gradskom trgu kao i njihove gotovo zaboravljene vještine, pretvaraju Koprivnicu u danima „Podravskih motiva“ u neponovljivu čaroliju nekih, davno minulih vremena.

 

Folklor – folklorna društva u tradicionalnim narodnim nošnjama dočaravaju nam spoj podravske pjesme, plesa i običaja na interaktivan način.

 

Gastronomska ponuda – podravska jela pripremaju se prvenstveno od domaćih (organskih) namirnica koja su nastala kao plod napornog rada podravskog seljaka: prge, čvarci, krvavice, kuhani buncek, gorički gulaš, pečena raca i mnoga druga. Na samoj manifestaciji mnogi ugostitelji prezentiraju svoje delicije, ali se jela mogu kušati i u Podravkinoj pivnici „Kraluš“ u samom središtu grada.

 

Brojni sadržaji, jedinstveni ne samo u hrvatskim okvirima, privlače tisuće posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva u naš grad u vrijeme manifestacije.