Manifestacije

MANIFESTACIJE PUČKIH OBIČAJA:

Koprivnica i okolica obiluju povijesnim, kulturnim, gospodarskim vrijednostima i potencijalima, a sve to u prekrasnom prirodnom okruženju zdravih šuma, livada i oranica. Pitomi brežuljci bogati vinogradima i voćnjacima, a posebno najčišća europska rijeka Drava sa svojim pritocima i jezerima, kriju u svom okruženju naselja koja njeguju vrlo interesantne pučke običaje. Osim atraktivnih sadržaja ruralne okolice sam grad Koprivnica nudi zanimljivosti koje odišu srednjoeuropskim štihom. Predviđeni programi dobar su izazov za posjet Koprivnici.


SPORTSKE PRIREDBE:

Tijekom sportske sezone možete prisustvovati utakmicama 1.HNL kada je NK “Slaven-Belupo” domaćin na gradskom stadionu ili rukometašice “Podravka-Vegete” igraju na domaćem terenu. Ljeti se na Šoderici odigravaju različita sportska natjecanja i druge sportsko-rekreativne aktivnosti.REKREACIJA:

Svakodnevna je mogućnost korištenja Gradskih bazena i biciklističkih staza u gradu i okolici. Nedaleko grada je i međunarodna Podravska biciklistička magistrala "Drava-route", a u izradi je i biciklistička ruta "Podravska Bilogora". Ljeti je glavna kupališna destinacija jezero Šoderica, a rijeka Drava je idealna za veslačke sportove.

Organiziran je i Božićni sajam, a na središnjem trgu glavna atrakcija je klizalište.


KULTURNI PROGRAMI:

Koprivnica obiluje vrlo vrijednim kulturnim događanjima koja se održavaju kao izložbe u Galeriji grada ili drugim izložbenim prostorima, muzejske izložbe u prostoru Gradskog muzeja, mnoge ekološke izložbe na temu zaštite prirode i okoline, mnoge kazališne priredbe, kino priredbe i druge.

Također se održavaju i dani travnjaka i polja, natjecanja oldtimera, biciklijade i mnoga druga događanja.