Jezero Rasinja

Jezero Rasinja prostire se na rubu naselja Rasinja na prvim obroncima Kalničkog prigorja, okruženo je zelenim livadama, gustom šumom i rasinjskim vinogorjem, površine 35 ha. Nastalo 1984. godine, izgradnjom akumulacijskog jezera i brane za potrebe nekadašnjeg Ribnjačarstva Rasinja, s prosječnom dubinom 1-6 metara, jezero je poznato po najvećem prirastu ribe u Podravini.

 

U jezeru Rasinja ulovljeni su kapitalni primjerci riba, šarana , amura, tolstolobika i soma. Zbog stalnog poribljavanja jezera slatkovodnom ribom stvoreni su uvjeti za razvoj sportsko-ribolovnog turizma. Jezero Rasinja predstavlja pravi raj za aktivni odmor u zdravom i prirodnom okruženju.

 

Uz obalu jezera napravljen je nasip širine 20 i više metara, jezero je uz obalu produbljeno, tako da je prosječna dubina uz obalu 1-1,5 metara.

 

Na jezero dolaze ribolovci iz drugih država i ostaju oduševljeni prirodom, jezerom i kapitalnim uzorcima riba, tako da na jezeru Rasinja možete loviti ribu od 0-24 sata, a uslužiti će Vas osoblje hotela Podravina sa kvalitetnim cateringom.

Ribnjaci Rasinja

Ribnjaci se prostiru na zemljištu veličine cca 70 hektara, a nalaze se kilometar i pol nizvodno od jezera uz potok Gliboki.

 

Na ribnjacima, u prekrasnoj prirodi možete promatrati bogatu raznolikost ptica koje obitavaju na ovim područjima kao što su bijela i siva čaplja, barske ptice koje vole mir i tišinu i mnoge druge raritetne vrsta ptica.

 

Posebna atrakcija je borova šuma stara 300 godina u kojoj se gnijezde siva i bijela čaplja.