Poziv na besplatnu radionicu tkanja


Javni poziv: Radionica starih zanata – „Skrivena Podravina“- Tkanje

 

Turistička zajednica grada Koprivnice je lider u oživljavanju i turističkom korištenju starih zanata u Hrvatskoj. Stari obrti jedna su od najvećih atrakcija najbolje manifestacije Hrvatske – Renesansnog festivala, ali i mnogobrojnih drugih.

Posljednjih godina očiti je trend nestajanja tradicijskih zanata, a vezan je uz dob nositelja tih rijetkih vještina. Stoga, vjerojatno prvi u Hrvatskoj, pokrećemo besplatnu edukaciju za zainteresirane, poglavito mlade, koji će željeti naučiti i prezentirati ove gotovo nestale, a iznimno atraktivne vještine.

 

Pozivamo sve zainteresirane s područja cijele Županije  da dođu na besplatnu radionicu tkanja. Radionica će se sastojati uglavnom od praktičnog dijela te osnovnog teorijskog dijela, a svoje vještine će prenositi gotovo zadnja majstorica ovog zanata Ivančica Turković članica udruge Anno Domini.

Nakon obuke polaznici će biti uključeni u aktivnosti Turističke zajednice grada Koprivnice i Središnje Podravine, bazirane na očuvanju kulturne baštine i povijesti (manifestacije) te će sami moći nuditi svoje aranžmane u suradnji s turističkim agencijama.

 

Radionica će se održati 02.07.2022. (subota) u 9h na Gradskim bedemima/Oružani. Molimo sve zainteresirane da dođu u navedenom terminu ili se jave na broj 048/621 433 i mail tzg-koprivnica@kc.t-com.hr za više informacija.

 

Organizatori;

TZ Koprivnice

TZ Središnje Podravine

 

Direktor:

Renato Labazan, prof.

Comments are disabled.