Vinska tura – PodraVINA v kleti – 11.09.2021 Starigrad


Turistička zajednica grada Koprivnice pokreće novu turističku inicijativu u suradnji s Udrugom vinogradara Fran Galović – vinsku turu na koprivničkom vinogorju (Starigradu) 11.09.2021.

Projekt je zamišljen kao svojevrsna vinska tura gdje će posjetitelji moći kušati vina koprivničkih vinogradara na 12 punktova/kleti, a uz odlična vina naših vinogradara posjetitelji će uživati uz podravske tradicionalne delicije, Podravkine mesne proizvode, vegetarijanske i lovačke delicije, tako da će biti za svakoga po nešto. Meni će biti raznovrstan, odnosno svaka klet će imati drugačiju ponudu. Jedna od točaka će biti i Galovićeva klet, a na svakoj od točaka bi se trebala recitirati Galovićeva kajkavska poezija.

Uz samu vinsku turu, organizatori će osmisliti i dodatne sadržaje poput starih zanata, tematske prezentacije naivnog slikarstva, poezije, podravske glazbe, degustacija jela od koprive i dr. Ovisno o interesu biti će formirane grupe s animatorom koji će biti svojevrstan turistički vodič, dok će s druge strane za te iste grupe biti organiziran i prijevoz od Zrinskog trga do Starigrada te povratno, s vinske ture do centra Grada.

Cilj ovog projekta je turistički valorizirati enološke potencijale – vinogorja koja gravitiraju Koprivnici, a ukoliko projekt poluči dobre rezultate vinsku turu ćemo organizirati na drugim bregima u različitim terminima.

INFORMACIJE ZA PRIJAVU:

OBAVEZNA PRIJAVA u Turističku zajednicu grada Koprivnice: 048/621-433; tzg-koprivnica@kc.t-com.hr

Kotizacija: 75 kn po osobi – uplata na žiroračun Udruge vinogradara Fran Galović: HR3324120091143000965 (Svrha plaćanja: vinska tura) ili osobno u ured TZ KC (Trg bana Josipa Jelačića 7)

Rok za prijavu: 08.09.2021.

Početak: 10.30h ispred Doma u Starigradu

Osiguran prijevoz: Zrinski trg u 10:00 – osiguran prijevoz do Doma u Starigradu i povratak u KC.

Comments are disabled.