Biciklizam

_

Kilometri gradskih biciklističkih staza pružaju velike mogućnosti odabira ruta koje garantiraju rekreativnu vožnju. Oldtimer klub „Biciklin“ iz Koprivnice organizira manifestacije u sklopu “Festivala biciklističke rekreacije Hrvatske”, a njihovi članovi voze bicikle stare više od 70 godina. Biciklističke staze u gradu dobro su povezane s prigradskim naseljima, a omogućavaju vožnju cijele dane.

Među mladom populacijom veoma je popularan urbani biciklizam, pa svoje vještine vježbaju na poligonima koji se nalaze u blizini samog centra grada.

Šume Crne gore i Vinice koje se nalaze u neposrednoj blizini grada, omogućuju vožnju po šumskim putevima i singletrack stazama.
U samom centru Grada postavljen je prvi spomenik biciklizmu, a također se može na dva kotača razgledati muzej na otvorenom, s replikama bicikala – od onog prvog Leonarda da Vincija do današnjih modela.

Drava route i Bilodravska ruta

Osamdeset kilometara duga nizinska ruta vijuga zajedno s rijekom Dravom ostavljajući bez daha bilo koga tko se odluči na ovakvu avanturu. Ruta prolazi najzanimljivijim naseljima Podravine, uz brojne rukavce i kanale, a povezana je s međunarodnom biciklističkom rutom sve do Austije. Na nju se veže Bilodravska ruta koja prolazi preko Bilogore i vodi sve do Dravine rijeke Save.